The LINK Event + Recreation Center

The cornerstone of a new community campus.

In 2014, the City of Richland Hills hired the Barker Rinker Seacat Architecture team, including Ballard*King for Operations/Business Planning and ETC Leisure Vision for a citizen survey, to perform a feasibility study for a new Event + Recreation Center to meet the needs of their growing community. 

The team examined the demographic characteristics and market in the Richland Hills area and a series of needs assessment tasks were completed.  In addition, stakeholder meetings with a variety of age groups and city staff were held to gain insight into the needs of the community.  A statistically valid survey was also conducted.  Funding for the facility was approved by voters in the November 2015 bond election.

The LINK will create a new Town Center and reinvigorated identity for the City of Richland Hills. Designed as a central gathering place for citizens, this new core area will provide residents access to municipal facilities and promote connectivity within the city. The LINK is a 26,087-s.f. community and recreation center designed to enhance the quality of life by providing outstanding services and fun, recreational opportunities for community members of all ages and abilities. The facility includes community rooms, kitchen, arts and crafts rooms, museum displays, child watch, games area, gymnasium, walk/jog track, multi-use fitness, free weights, cardio training, locker rooms and support areas.

The LINK will become the community’s living room and is destined to be the place in Richland Hills to meet, socialize, learn new things, exercise, play and be a community. Along with the outdoor Festival Plaza, the living room spills out to the community’s backyard for water play, events, concerts and food trucks.

Project at a Glance

Location

Richland Hills, Texas

Client

City of Richland Hills

Budget

$13.7 Million

Size

26,087 SF

Completion

April 2017

Similar Projects