Grand Valley Community Recreation Center Concepts

Feasibility Study

Barker Rinker Seacat Architecture was hired in 2007 by Grand Valley Recreation Resources, Inc. to develop a needs assessment and design concept as well as assess feasibility of a new community recreation center for the citizens of Grand Junction and the surrounding region. The vision was to combine public and private resources to provide services for populations that were underserved—especially youth and seniors. Interior and exterior features were intended to create a place for the entire community to gather and recreate: to develop the individual, foster wellness and strengthen community.

The proposed location adjacent the Colorado River at the Las Colonias site is master planned for public benefits. Site amenities include an outdoor plaza and water play park, river trail recreation connections, potential indoor tennis pavilion and generous parking. Indoor amenities include fitness and athletic spaces, family- and wellness-oriented indoor aquatics, games and classroom spaces, an events hall, social lounge spaces and potential supporting retail.

The project committee is actively seeking to advance this concept in association with community partners.

Project at a Glance

Location

Grand Junction, Colorado

Client

Grand Valley Recreation Resources, Inc.

Completion

Study: 2010

Similar Projects