Colorado State University Student Recreation Center

Tenant Finish

Barker Rinker Seacat Architecture, in association with interior designer Marcia Hocevar (before she joined our firm as a principal), was commissioned to breathe new life into the existing 1989 CSU Student Recreation Center.

The students’ experience of the 100,000-s.f. center has been enhanced to include new finishes, millwork and graphics throughout. “I really like the colors and banners that bring the outdoors into the building. It makes it feel open and energizing,” remarked one student.

BRS created three new customer service counters and improved the operational flow of the entrance sequence, selected new lounge furniture, and developed internal graphics and signage to enhance the students’ use of the building. Key areas of the remodel included the public student areas, lobby, weight room, cardiovascular training areas, running track, gym and spinning studio.

A 75,000-s.f. addition to the recreation center is now being proposed, and the Campus Recreation Department intends to extend the new interior design throughout the expansion.

“The BRS team emphasized a participatory process that involved multiple inputs from staff and students and encouraged expression of all ideas," said Judy B. Muenchow, Ph.D., Executive Director of Campus Recreation. "They were not only responsive to our dislikes, but also created an atmosphere that incorporated our preferences while making us aware of alternatives.”

Project at a Glance

Location

Fort Collins, Colorado

Client

Colorado State University

Size

100,000 s.f.

Completion

2006

Similar Projects