Cheyenne Aquatic Center

Renovation & Addition

The City of Cheyenne hired Design Architect BRS and Architect of Record Noel Griffith Jr. & Associates to bring new life to an aging municipal pool. The Cheyenne Municipal Pool Renovation and Expansion consists of a total renovation of the existing pool structure and an overhaul of the lobby, locker rooms and support spaces. In the natatorium windows, existing kalwall will be replaced by a kalwall/window unit to create a visual connection to the surrounding park. Worn building materials will be updated with new ones to give the facility a renewed look.

The approximately 7,500-sq.-ft. addition will house a new 2,700-sq.-ft. warm-water leisure/program pool with a play structure, lazy river and multipurpose tank for lap swimming, aquatic exercise and play. A new entry canopy, 16-ft. double-flume waterslide tower with deceleration runouts, offices, storage space and mechanical room will round out the facility. With the addition of the new amenities, the facility will better serve multigenerational users, including seniors, parents, teenagers, young children, toddlers and infants. Meanwhile, the design maximizes transparent views for spectators and operational staff to control operational expenses without compromising safety.

Construction began in May 2014 and is scheduled for completion in May 2015.

Project at a Glance

Location

Cheyenne, Wyoming

Client

City of Cheyenne

Budget

$6.7 Million (Estimated)

Size

  • Renovation: 15,850 s.f.
  • Addition: 7,480 s.f.
  • Total: 23,330 s.f.

Completion

May 2015 (Estimated)

Similar Projects